World Trade Center opent haar deuren in Utrecht

Utrecht krijgt een WTC. In september van dit jaar wordt op kantorenlocatie Papendorp een World Trade Center (WTC) geopend.

Utrecht krijgt een WTC. In september van dit jaar wordt op kantorenlocatie Papendorp een World Trade Center (WTC) geopend. Licentiehouder CBRE Global Investors heeft hiervoor goedkeuring gekregen van de WTC-organisatie in New York.


Met deze eerste WTC-formule in Utrecht heeft CBRE Global Investors een invulling gevonden voor de huidige Capgemini Campus aan de Papendorpseweg. Dit complex wordt op korte termijn grotendeels verlaten, waardoor circa 32.000 m² kantoorruimte beschikbaar komt. In de zomerperiode wordt de centrale publieke ontmoetingsruimte gerenoveerd. Daarbij worden diverse (horeca)faciliteiten gecreëerd voor zowel de huurders in het World Trade Center als voor de overige gebruikers in de omgeving.
WTC Papendorp zal kantoorconcepten en voorzieningen bieden voor lokale en (inter)nationale ondernemingen en organisaties. Daarbij wordt aansluiting gezocht bij andere WTC-concepten, zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In het complex worden ook evenementen georganiseerd voor bedrijven en organisaties.
Anne de Jong, portfolio manager offices van CBRE Global Investors: ‘De komst van het WTC naar Papendorp geeft een positieve impuls aan zowel de stad Utrecht als aan de regionale kantorenmarkt. Daarnaast voorziet de WTC-formule in de huidige behoefte van kantoorgebruikers aan een dynamische werkomgeving waarbij beleving en ontmoeten centraal staan.’
Met diverse geïnteresseerde gebruikers worden al concrete gesprekken gevoerd over de huisvestings-mogelijkheden in het complex. De verhuur van WTC Papendorp is in handen van Jones Lang LaSalle, CBRE en DTZ Zadelhoff. 
Naar verluidt zijn de onderhandelingen over de verkoop van het kantoor (ontwikkelaar AM) aan een institutionele belegger in de laatste fase.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws