Wijchen: Real IS koopt tweede distributiecentrum

21 Februari 2019 – Real IS heeft in Wijchen een nieuw gebouwd logistiek pand met een totale oppervlakte van 30.000 m² verworven voor zijn vastgoedfonds Real IS SLIM.

De Duitse investment en asset manager breidt hiermee zijn bestaande logistieke portefeuille in Nederland verder uit, met name de regio Gelderland. De partijen zijn overeengekomen om de aankoopprijs vertrouwelijk te houden.

Vorig jaar realiseerde Real IS de aankoop van het eerste nieuw te bouwen distributiecentrum van ongeveer 27.460 m², eveneens in Wijchen. De twee panden samen omvatten in totaal meer dan 57.460 m² en zijn volledig verhuurd.

Het gebouw, dat werd opgeleverd in december 2018, is gelegen in het bedrijvenpark Bijsterhuizen in Wijchen, provincie Gelderland. Het biedt meer dan 20.680 m² opslagruimte, 1780 m² kantoorruimte en een mezzanine van 7600 m². Veel bedrijven uit de industriesector, handel en de logistieke sector hebben zich gevestigd op Bijsterhuizen, waaronder de fabrikant van Scania-bedrijfswagens, GLS Parcel Service en de Würth Group.

‘Onze tweede acquisitie van een logistiek pand in Wijchen heeft ons in staat gesteld onze aanwezigheid te versterken op een ideale distributielocatie met goede verbindingen met vrachtvervoer en de snelweg’, zegt Jochen Schenk, ceo van Real IS.‘Wijchen speelt een speciale rol als logistiek centrum voor tal van goederen door de nabijheid van het Rijn-Ruhrgebied. Meer dan 51% van alle Europese logistieke knooppunten bevindt zich tussen Rotterdam en de Duitse grens. Dit onderstreept hoe aantrekkelijk de locatie is en maakt het onroerend goed een toekomstgerichte investering.’

Het logistieke pand ligt direct aan de belangrijke transportroute tussen de containerhaven van Rotterdam en het Ruhrgebied, de grootste binnenhaven van Europa en een van de grootste logistieke centra van Duitsland. Door de verbinding met de nabijgelegen oost-west en noord-zuid snelwegen hebben huurders toegang tot snel transport naar België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws