Wijchen: Aan de Stegge realiseert uitbreiding GLS Netherlands

30 december 2019 – Aan de Stegge Twello heeft overeenstemming bereikt met General Logistics Systems Netherlands voor de renovatie en uitbreiding van hun distributiecentrum in Wijchen.

De transformatie zorgt ervoor dat het distributiecentrum één van de belangrijkste logistieke knooppunten voor GLS in Nederland wordt.

Het bestaande bedrijfsgebouw wordt uitgebreid met twee distributiepoten van elk 1580 m2 voor de distributie van pakketten. De logistiek dienstverlener maakt tevens een grote verduurzamingsslag met de renovatie en uitbreiding. Het distributiecentrum wordt voorzien van zonnepanelen, zal gasloos functioneren en wordt uitgerust met een nieuwe sorteermachine. Daarnaast wordt de kantoorruimte gerevitaliseerd, zo wordt met een nieuwe indeling de hoofdentree verplaatst voor een efficiëntere logistiek.

Op basis van een selectieprocedure onder leiding van Cushman & Wakefield koos GLS ervoor het bouwproject samen met Aan de Stegge Twello verder uit te werken. Het doordachte plan van aanpak, het betrokken projectteam, de bewezen performance en de bouwmanagementkosten waren hierin doorslaggevend. Cushman & Wakefield is tevens de directievoerder tijdens het gehele bouwproces. Het ontwerp van de uitbreiding is gemaakt door Mies Architecten uit Ede.

Begin 2020 start Aan de Stegge Twello met de werkzaamheden. In verband met het hoogseizoen voor GLS zal de oplevering in delen plaatsvinden. Eén gedeelte wordt opgeleverd in oktober 2020, de eindoplevering vindt plaats in het vierde kwartaal van 2020.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws