Wijchen, Aalsmeer, Utrecht: Union koopt DC’s

18 februari 2021 – Heembouw is op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen gestart met de realisatie van een hoogwaardig distributiecentrum.

Het project in Wijchen is verkocht door Stellar Development NV aan de Duitse belegger Union Investment Real Estate. Stellar Development NV is een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV.

DC Bijsterhuizen is ontworpen door Heembouw Architecten en heeft een moderne functionele uitstraling, waarbij ruim aandacht is besteed aan een groen en bio-divers ontwerp van de buitenruimte. Het gebouw is prominent gelegen aan de A73 en de A326 en omvat in totaal 36.911 m², waarvan 1.400 m² kantoorruimte. De oplevering zal eind 2021 plaatsvinden.

Het gebouw zal bij oplevering het certificaat BREEAM ‘Very Good’ krijgen en beschikt over alle eigenschappen die van een modern warehouse kunnen worden verwacht. Cushman & Wakefield vertegenwoordigt de koper en draagt zorg voor de verhuur.

Nog twee DC’s verkocht
Naast het distributiecentrum in Wijchen ontwikkelt Heembouw nog twee distributiecentra. Ook deze twee dc’s zijn door Stellar Development NV verkocht aan Union Investment Real Estate.

Het gaat om een distributiecentrum van 20.720 m² op bedrijventerrein De Loeten, met 2.000 m² kantoorruimte en een mezzanine van 3.850 m². Het komt te liggen op een bouwkavel van 38.238m² op de grens van Amstelveen en Aalsmeer. Het andere distributiecentrum komt aan de Niels Bohrweg/Kartonnaleweg in Utrecht en is ongeveer 23.000 m² groot. Beide objecten moeten nog worden gebouwd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws