Wie heeft beste binnenstad: Rotterdam, Dordrecht, Gouda, Roermond?

20 Juli 2015 – Grote steden Dordrecht en Rotterdam en middelgrote steden Gouda en Roermond zijn de finalisten voor de Beste Binnenstad 2015-2017.

Dordrecht en Rotterdam hebben in elk geval al Leeuwarden, Nijmegen en Utrecht achter zich gelaten. In de categorie middelgrote binnensteden waren naast Gouda en Roermond genomineerd: Almere, Helmond en Middelburg.
De onafhankelijke landelijke jury bestaande uit experts op diverse binnenstedelijke thema’s beoordeelde de binnensteden van de genomineerden op hun ontwikkeling in de afgelopen twee jaar.
De Verkiezing Beste Binnenstad wordt sinds 2003 tweejaarlijks georganiseerd. Het Platform Binnenstadsmanagement is sinds de start van de Verkiezing betrokken bij de uitvoering.
Op donderdag 8 of vrijdag 9 oktober zullen de finalisten een bezoek krijgen van de jury. Hierbij krijgen de steden enkele uren de tijd om de jury te overtuigen en de juryleden rond te leiden door de binnenstad. De winnaars worden 18 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in Den Haag bekend gemaakt.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws