Schiphol, Bleiswijk, ‘s-Hertogenbosch: WDP koopt 280.000 m2 grond

9 Januari 2018 – Via de aankoop van drie nieuwe kavels op strategisch gelegen locaties breidt WDP zijn grondpositie uit. Het betreft bestaande locaties in Bleiswijk en Schiphol en een nieuwe locatie in ’s-Hertogenbosch.

Deze aankopen voor een totaal investeringsbedrag van € 57 mln en een oppervlakte van 280.000 m² zijn goed voor een totaal ontwikkelingspotentieel van circa 150.000 m².

De bestaande locatie in Bleiswijk werd uitgebreid met een perceel van 15 ha (op basis van een gefaseerde aankoop), goed voor een ontwikkelingspotentieel van ruim 80.000 m². Amper twee jaar na de verwerving van een eerste perceel van 7 ha kon WDP 43.000 m² aan nieuwbouwmagazijnen voor Mediq, Total Exotics en Toolstation realiseren.

Verkoper van dit perceel is voor een klein deel de gemeente en voor een groter deel ontwikkelaar MRP Development. Het akkoord werd in eerste instantie gesloten met MRP. De gemeente sloot zich hierbij aan.

Voor de uitbreiding van het Schiphol Logistics Park heeft WDP eind 2017 gebruikt gemaakt van een koopoptie en deze gedeeltelijk uitgeoefend om 4 ha extra grond te kunnen verwerven. Verkoper is SADC, Schiphol Airport Development Company. Op deze locatie kan een nieuw distributiecentrum van circa 20.000 m² worden gerealiseerd, naast de bestaande gebouwen die zijn verhuurd aan Rapid Logistics en Kuehne + Nagel. De site biedt directe connectie met luchthaven Schiphol, de derde grootste cargoluchthaven van Europa.

Tenslotte voegt WDP ‘s-Hertogenbosch als nieuwe locatie aan zijn vastgoedportefeuille toe. WDP heeft drie kavels aangekocht van Heineken, de gemeente ‘s-Hertogenbosch en RWE en brengt deze samen tot een logistieke hub. Deze kavels werden in de afgelopen jaren door de verkopende partijen in samenwerking met de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) klaargemaakt voor herontwikkeling.

WDP zal hier in functie van voorverhuring een nieuwbouwmagazijn met een oppervlakte van ongeveer 50.000 m² realiseren in samenwerking met bouwonderneming Heembouw.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws