Waddinxveen: Colis Privé huurt distributiecentrum

Het Franse pakketbezorgingsbedrijf Colis Privé huurt het distributiecentrum DC A12 in Waddinxveen voor een periode van 15 jaar.

Het distributiecentrum is gelegen aan de Otto Matseweg 1-3 en is verhuurd door Wayland Real Estate. Zij ontwikkelen DC A12 tot logistiek centrum.

LogistiekPark A12 is onderdeel van de A12- corridor en mede dankzij de ligging aan de A12 een logistieke hotspot. Met een bereik van 8 miljoen consumenten binnen een uur, profiteert Colis Privé met haar nieuwe logistieke centrum van de uitvalsbasis aan de snelwegen A12 en A20 om alle huishoudens in Nederland te bedienen. Op LogistiekPark A12 zijn al meerdere distributiecentra gevestigd van succesvolle ondernemingen zoals Dille & Kamille, Eosta, Isero, I.Q. Packing, LC Packaging en Lidl.

DC A12 is een op maat gemaakt modern crossdock centrum met een totale vloeroppervlakte van 11.500 m² en 1350 m² kantoorruimte. Naast 33 loadingdocks worden er ook 12 docks voor bestelvoertuigen gerealiseerd. Voor DC A12 worden hoge duurzaamheidsambities nagestreefd welke aansluiten bij de verduurzaming van de A12- corridor. Zo zal het nieuwe distributiecentrum voldoen aan BREAAM score Very Good, volledig all-electric uitgevoerd worden en maximaal gebruik worden gemaakt van zonnepanelen. Daarnaast zal Colis Privé voornamelijk haar pakketten bezorgen met elektrische voertuigen.

Naar verwachting wordt het distributiecentrum DC A12 in het 3e kwartaal van 2022 opgeleverd aan Colis Privé.

Makelaars JLL en De Mik Bedrijfshuisvesting adviseerden Wayland Real Estate tijdens het verhuurproces en de totstandkoming van de huurovereenkomst. Daarnaast heeft Ploum advocaten Wayland Real Estate bijgestaan tijdens de juridische afwikkeling van de huurovereenkomst.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws