Waalwijk: Patrizia koopt DC van Magna Tyres

18 April 2019 – Patrizia Immobilien heeft een logistiek complex van 57.000 m² in Waalwijk gekocht.

Patrizia kocht het complex van Magna Tyres Group in een sale-and-leaseback-transactie in opdracht van Patrizia Logistik-Invest Europa II. De oplevering wordt verwacht in november 2019.

Het splinternieuwe pand is gebouwd volgens de Breeam Excellent-standaard en staat in de business park Haven 8, dat goede verbindingen heeft met de rest van Europa. Het ligt op ongeveer een uur rijden van de havens van Rotterdam en Antwerpen, en op minder dan twee uur rijden van de Duitse stad Düsseldorf.

Emile Poort, hoofd van Transactions Benelux bij Patrizia: ‘Deze aankoop illustreert onze voortdurende interesse in de pan-Europese logistieke markt, met name Nederland, dat wordt gekenmerkt door een beperkt aanbod van hoogwaardige, moderne magazijnruimte en een toenemende vraag.’

Deze acquisitie volgt op de recente aankoop van een ‘crossdock’ logistieke portefeuille in Duitsland, ook voor Logistik-Invest Europa II, met een doelvolume van € 700 mln. In heel Europa beheert Patrizia bijna € 2 mrd aan logistieke middelen.

TLF Real Estate trad op namens Magna Tyres Group.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws