Waalwijk: Ahold bouwt DC voor Bol.com

13 maart 2015 – Ahold gaat een distributiecentrum van 200.000 m2 realiseren ten behoeve van dochterbedrijf Bol.com. Het DC wordt gebouwd op bedrijventerrein Haven VIII in Waalwijk.

Haven VIII is een nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein van 27 ha. dat moet voldoen aan de sterke vraag naar grote kavels, aldus de gemeente. Momenteel wordt daar gewerkt aan het bouwrijp maken van het terrein. Het distributiecentrum wordt in 2017 opgeleverd en moet volgens het Brabants Dagblad tot 2000 banen opleveren.

Met Ahold als opdrachtgever impliceert dit dat Bol.com de distributieactiviteiten weghaalt bij DocData die momenteel daarvan de uitvoerder is. Vooral logistieke bedrijven hebben behoefte aan grote kavels. De verdere ontwikkeling van logistieke dienstverlening is een van de meest belangrijke economische speerpunten van de gemeente. Waalwijk wil zich in de toekomst nog sterker profileren als logistiek centrum in de regio Midden-Brabant. Daarin past ook het plan voor de aanleg van een nieuwe containerhaven.

Waalwijk is met haar ligging aan de A59 een gewild logistiek centrum met verbindingen naar de havens van rotterdam en Antwerpen en de rest van nederland en het ruhrgebied. Ook Apple heeft op Haven 6 een distributiecentrum.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws