Vijf nominaties voor Neprom-prijs voor locatieontwikkeling

De jury van de Neprom-prijs voor locatieontwikkeling heeft vijf projecten genomineerd voor de editie van 2013

De jury van de Neprom-prijs voor locatieontwikkeling heeft vijf projecten genomineerd voor de editie van 2013: Strijp-S (Eindhoven), Katendrecht (Rotterdam), De Oriënt (Den Haag), Op Buuren (Maarssen) en De Studio (Amsterdam).

Op 23 mei wordt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in ’s-Hertogenbosch de winnaar bekend gemaakt. De prijs wordt uitgereikt aan overheden en marktpartijen die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd. Het gaat bij de genomineerde projecten om samenwerking tussen de volgende partijen: – Strijp-S van gemeente Eindhoven en Trudo
– Katendrecht van gemeente Rotterdam, Heijmans Vastgoed/Proper Stok Ontwikkelaars en Woonstad Rotterdam
– De Oriënt van gemeente Den Haag, ERA Contour, Staedion en Syntrus Achmea Real Estate & Finance en DEXA Groep
– Op Buuren van gemeente Stichtse Vecht, KondorWessels Projecten en Bouwfonds Ontwikkeling
– De Studio van de gemeente Amsterdam, AM en Stadgenoot

De jury is van mening dat deze vijf projecten goede voorbeelden zijn van samenwerking tussen overheden en marktpartijen, en dat de projecten ook architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel uitblinken. De prijsvraag heeft dit jaar als nieuw element dat een belangrijk deel van de locatieontwikkeling moet bestaan uit transformatie of herontwikkeling. De jury bestaat uit Karin Laglas (voorzitter, decaan TU Delft Bouwkunde), Elly Blanksma-van den Heuvel (burgemeester gemeente Helmond), Bernard Hulsman (NRC Handelsblad), Margot van Niele (directeur Kalliste Woningbouwontwikkeling), Geurt van Randeraat (directeur SITE urban development) en Willem Hein Schenk (voorzitter BNA).

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws