Vianen, Dordrecht krijgen nieuwe distributiecentra

20 December 2016 – Standard Life Investments realiseert op risico twee nieuwe distributiecentra, in Vianen en Dordrecht. Het totale oppervlakte is ruim 68.000 m². De verwachte oplevering van beide distributiecentra is in het eerste kwartaal van 2017.

Standard Life Investments kocht de ontwikkelingen in Vianen en Dodrecht eerder dit jaar, samen met een vastgoedtransactie in Zweden. De totale investeringswaarde was bijna € 105 mln. Ze worden ondergebracht in het fonds European Real Estate Club L.P. II (Euro Club II). Het fonds investeert € 25 mln in de nieuwe logistieke faciliteit in Vianen en € 23,8 mln in het DC in Dordrecht.

Miles Distribution Centre, gelegen op bedrijventerrein De Hagen & De Biezen in Vianen, heeft een totaal oppervlak van circa 37.600 m² waarvan 33.400 m² bedrijfsruimte, 1500 m² kantoorruimte, 2700 m² mezzanine en ruim 100 parkeerplaatsen. E-Prop is de ontwikkelaar van het complex in Vianen en Mulderblauw de architect. Het wordt gebouwd door Sprangers Bouwbedrijf.
Miles Distribution Centre (eerste foto) is op te splitsen in twee separate units van elk circa 18.800 m² met elk afzonderlijke kantoorfaciliteiten en parkeerplaatsen.

Delta Distribution Centre, gelegen op bedrijventerrein Dordtse Kil III in Dordrecht, omvat in totaal circa 30.500 m² vloeroppervlak waarvan circa 29.000 m² bedrijfsruimte en circa 1500 m² kantoorruimte en biedt circa 230 parkeerplaatsen met mogelijkheid tot uitbreiding naar ruim 300 parkeerplaatsen. Dit bedrijfspand wordt ontwikkeld door Engh Vastgoed en Glint Real Estate en gebouwd door Hercuton. De bouwsom is € 12 mln.
Ook Delta Distribution Centre is op te delen in twee separate units die zowel afzonderlijk als gecombineerd gehuurd kunnen worden.

Jasper Stegmann, verhuurmakelaar logistiek vastgoed van Cushman & Wakefield: “Nederland is en blijft erg in trek als het gaat om logistieke locaties. Vooral in het gebied tussen de Rotterdamse haven en het achterland van België en Duitsland is er aanhoudende schaarste aan moderne, multifunctionele distributiecentra. Wat Nederland vooral zo aantrekkelijk maakt is de goede infrastructuur van wegen, water en spoorwegen. Daarnaast zijn ook de arbeidswetgeving en fiscale omstandigheden in ons land belangrijke pluspunten. Deze twee moderne DC´s voldoen aan de hoogste eisen voor een modern distributiecentrum, en krijgen beide het Breeam duurzaamheid-certificaat ‘good’. Wij zijn er van overtuigd dat deze ontwikkeling op risico dan ook zeer verantwoord is, dat wordt ook bevestigd door de interesse in de markt. We zijn al met diverse potentiële huurders in gesprek.”

De internationale vermogensbeheerder Standard Life Investments heeft Cushman & Wakefield het exclusieve mandaat gegeven voor de verhuur van de twee nieuw te bouwen distributiecentra.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws