Venray: Segro ontwikkelt logistiek centrum van 45.000 m²

6 februari 2018 – Segro heeft een stuk land van 7,3 hectare verworven in Venray. De Britse vastgoedbelegger en -ontwikkelaar start dit jaar met bouw van een duurzaam logistiek centrum van circa 45.000 m².

Segro heeft de koopovereenkomst voor het perceel op bedrijventerrein De Blakt in Venray gesloten met de gemeente Venray. Samen met Jan Loonen (r), wethouder van economische zaken van Venray, heeft Tijs Derison (l), directeur Segro Benelux, maandag 5 februari de aankoop bezegeld.

Naar verwachting zal het eerste deel van het distributiecentrum in de loop van 2019 worden opgeleverd. Bij de ontwikkeling van het pand zal veel aandacht zijn voor de inzet van duurzame technieken.

Het perceel is gelegen op een zichtlocatie aan de A73, met directe verbindingen naar de rest van Nederland en Duitsland, alsmede de nabijheid van de containerterminals in Wanssum en Venlo. Dit gegeven maakt de locatie volgens de ontwikkelaar zeer interessant voor zowel nationaal als internationaal opererende partijen. ‘Venlo/Venray is de afgelopen jaren herhaaldelijk uitgeroepen tot beste logistieke hotspot van Nederland. Dat bewijst dat deze locatie zeer toegankelijk is en een interessant vestigingsklimaat heeft, met daarbij vergaande mogelijkheden van grensoverschrijdende e-fulfillmentactiviteiten.’

Segro verwacht dat er, afhankelijk van het type gebruik van het nieuwe pand, naar schatting ruim 500 fulltimebanen kunnen worden gerealiseerd.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws