Venray: contract getekend voor nieuwbouw Inalfa op Hulst II

Het bedrijf neemt een kavel van 4,5 hectare in gebruik op Hulst II.

25 maart 2014 – In aanwezigheid van de Chinese regeringsdelegatie die momenteel in Nederland is, heeft de ondertekening plaatsgevonden van de nieuwbouw van het hoofdkantoor van schuifdakenfabriek Inalfa in Venray. Dat meldt de burgemeester van Venray, Hans Gilissen, via Twitter. Het bedrijf zal zich vestigen op een kavel van 4,5 hectare op industrieterrein  De Hulst II in Venray.

Het huidige pand elders in Venray

Inalfa werd in 2011 overgenomen door het Chinese bedrijf BHAP, een dochter van autoproducent BAIC. De vrees was dat de Chinezen enkel geïnteresseerd waren in de kennis en de productie van schuifdaken zouden overhevelen naar eigen land. Het besluit om in Venray nieuwbouw te plegen, toont aan dat de nieuwe eigenaren zoiets niet van plan zijn, verklaarde wethouder Loonen van Economische Zaken eerder tegenover het Limburgs Dagblad.

De gebouwen van Inalfa, sinds 1954 gevestigd aan de Maasheseweg in Venray, zijn verouderd, zodat nieuwbouw noodzakelijk was. De bouw zal later dit jaar starten. Oplevering is voorzien in 2015 waarna het in 2016 in gebruik kan worden genomen. De nieuwe locatie herbergt het hoofdkantoor, de Europese productievestiging en de wereldwijde ontwikkelingsafdeling. Hier worden nieuwe concepten bedacht, ontwikkeld en getest. Ook worden in Venray productielijnen ontwikkeld. Als ze goed werken, worden ze overgebracht naar fabrieken in Oost-Europa of Azië.

Inalfa levert haar producten aan alle grote autofabrikanten in de wereld. Zo levert zij de schuifdaken voor de nieuwe Mini. Zij realiseert een omzet van € 635 miljoen en telt 2700 werknemers, van wie 600 in Venray. Het doel is de omzet te verdrievoudigen naar € 2 miljard in 2020.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws