Venlo: ZON verkoopt Fresh Park Venlo aan Hines

9 Oktober 2018 – Telersvereniging Zuidoost Nederland (ZON) heeft zijn eigendom op bedrijventerrein Fresh Park Venlo verkocht aan de Amerikaanse investeerder Hines. Het kadaster meldt een koopsom van € 117,5 mln.

De Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost Nederland (ZON) heeft dit gedaan op basis van een eeuwigdurende erfpachtsituatie. De transactie omvat 110 ha grond, waaronder 25 ha ontwikkelpotentieel, 23 logistieke bedrijfspanden, diverse parkeerterreinen en een beheerorganisatie van 9 personen. De gebouwen hebben een gezamenlijke brutovloeroppervlakte van 300.000 m², waarin ruim 70 huurders zijn gehuisvest. De verkoop van Fresh Park Venlo is de grootste logistieke ‘single asset deal’ in de Nederlandse geschiedenis.

Door de dispositie aan de professionele vastgoedpartner Hines kan ZON zich beter focussen op zijn core business, de dienstverlening aan ‘fresh & food’-ondernemingen.

Fresh Park Venlo, bekend vanwege de aanwezige fruit- en groenteveiling, is met een omvang van 135 ha een van de grootste ‘food hubs’ in Europa. Op het park zijn ongeveer 40 bedrijfspanden (400.000 m²) gesitueerd, die plaats bieden aan ruim 100 (inter)nationale ondernemingen in de ‘fresh & food’-sector. Het park is gunstig gelegen te midden van het grote telersgebied Greenport Venlo en bevindt zich op een logistiek strategisch knooppunt van zowel weg-, rail- en waterwegen. Vanaf het bedrijventerrein vertrekken dagelijks zo’n 3000 vrachtwagens, met name richting het Duitse Ruhrgebied.

ZON werd bij deze transactie commercieel begeleid door JLL, waarbij Taylor Wessing en KPMG Meijburg juridisch en fiscaal voor ondersteuning zorgden. Hines werd geadviseerd door Savills (commercieel), Simmons & Simmons (juridisch), EY (fiscaal), Arcadis (technisch) en CR (debt advisory).

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws