Venlo-Venray: logistiek ondernemers trekken gezamenlijk op

15 Juli 2014 – Logistiek dienstverleners en verladers uit Venlo-Venray hebben  een actieprogramma gepresenteerd om de concurrentieslag aan te gaan met andere Europese (logistieke) regio’s. Dit ambitieuze programma krijgt verder vorm binnen het zogeheten Smart Logistics Centre Venlo dat zich richt op vier thema’s: infrastructuur, arbeidsmarkt en onderwijs, innovatie en pr. Dit meldt Logistiek.nl.

Het gaat om een meerjarig programma dat is opgebouwd langs vier zogenaamde bouwstenen: infrastructuur, innovatie, onderwijs en arbeidsmarkt en acquisitie, pr en branding. “De bouwstenen zijn vooral bedoeld om de grotere projecten te realiseren en daarnaast willen we de contacten verbreden tussen de ongeveer 90 stakeholders die bij dit programma zijn betrokken”, stelde Ingrid Vermeer (NV Industriebank LIOF) die als programmamanager het Smart Logistics Centre Venlo vorm gaat geven.

De provincie Limburg draagt voor de eerst komende periode ruim € 300.000 bij aan het Smart Logistics Centre Venlo. Dit bedrag wordt geïnvesteerd in het programmamanagement en de proceskosten. Logistiek is in beide plaatsen het belangrijkste speerpunt van economische activiteit. Veel bedrijventerreinen tellen logistiek dienstverleners.

Zie ook Logistiek.nl.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws