Venlo: VDR start met bouw van DC van Groep Heylen

19 Mei 2015 – Op Trade Port Noord in Venlo zijn de voorbereidingen gestart voor de nieuwbouw van het logistiek distributiecentrum voor de investeerder Groep Heylen. VDR Bouwgroep is verantwoordelijk voor de bouwkundige realisatie én begeleidt het traject voor de BREEAM-certificering.

De nieuwbouw, de zgn. VE-commerce Logistic Campus,  zal  in de eerste fase een bebouwd oppervlak van 60.000 m2 van de in totaal 140.000 m2 bedragen, opgedeeld in 4 compartimenten. 84 docks maken straks deel uit van het distributiecentrum, dat verder is voorbereid voor een toekomstige uitbreiding door het aanbrengen van tussenvloeren in de compartimenten.

Om de BREEAM-certificering te realiseren worden diverse maatregelen getroffen ten behoeve van de duurzaamheid van het gebouw. Zo komt er onder meer een hybride draagconstructie, die bestaat uit een combinatie van beton en staal. Voor de kolom-, wand- en dakconstructies wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen, die bovendien recyclebaar zijn. Zo wordt niet alleen nu, maar ook in de toekomst zorgvuldig omgegaan met het (her)gebruik van bouwmaterialen en grondstoffen.

Op de VE-commerce Logistic Campus zal naar verwachting  een groot aantal mensen komen  werken. Er is in de ontwikkeling van de nieuwbouw dan ook veel aandacht besteed aan het creëren van een aangename werkomgeving. Bijzonder is dat de ramen in de gevel van de magazijnruimte  afwisselend vierkant en langwerpig zullen zijn, en samen in morsecode de songtekst vormen van “blinded by the light”. Architect Wastiau & Co. werd hierbij geïnspireerd door het gelijknamige nummer van Bruce Springsteen. Een vleugje rock ’n roll dus. Natuurlijk zullen de medewerkers straks niet verblind worden door het licht. Wel zal sprake zijn van een  aangename daglichttoetreding waarbij het veilig en prettig werken is. De nieuwbouw voor Groep Heylen is het tweede distributiecentrum in korte tijd waarmee VDR Bouwgroep start op Trade Port Noord. Inmiddels is VDR in opdracht van H. van den Boogaard Projecten ook gestart met de nieuwbouw voor DSV Solutions.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws