Venlo: logistiek e-commerce centrum (13 ha.) op Trade Port Noord

27 November 2014 – Op industrieterrein Trade Port Noord in Venlo gaat de Belgische Groep Heylen een distributiecentrum van 13 ha bouwen. De uitbreiding kan op termijn tot 2000 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren.

Groep Heylen, actief als ontwikkelaar en investeerder van vastgoed logistiek in België, Nederland en Duitsland, plant de bouw van een distributiecentrum van dertien ha. op bedrijventerrein Trade Port Noord Venlo. In dat centrum zullen bedrijven die via internet en het klassieke kanaal verkopen, hun logistieke activiteiten organiseren. Groep Heylen hoopt de bouw te starten in het voorjaar, waardoor de activiteiten al eind 2015 van start kunnen gaan.
Groep Heylen bouwde in het verleden een grote expertise op in het ontwikkelen van logistieke gebouwen en projecten in België en Nederland. De realisatie van een ‘Logistieke Campus voor E-commerce’ op Trade Port Noord Venlo past in de groei van de groep. “Deze campus moet het logistieke hart worden van enkele grote spelers in de e-commerce”, zegt Ralph Caspanni. Hij is verantwoordelijk voor de projecten van Groep Heylen in Nederland. Er is nog voldoende ruimte om bekende en minder bekende spelers te huisvesten. Hij vervolgt: “Wij verwachten dat dit project aansluit op de behoeften van de grote spelers in de e-commerce. Deze ondernemingen willen een flexibel aanbod wat aansluit bij de marktontwikkelingen . Vanzelfsprekend gaan wij uit van een grote groei. De consument ontdekt steeds sneller de voordelen van kopen op het internet. Dit is hét uitgelezen moment om te investeren in de logistiek om op die vraag van de consument te antwoorden.”
Het logistieke project op Trade Port Noord Venlo wordt uitgevoerd in nauw overleg met de gemeente Venlo en de provincie Limburg. “Samen met deze partners zien wij een kans op duurzame werkgelegenheid voor deze regio”, beklemtoont Ralph Caspanni. “Vaak wordt verondersteld dat logistiek in de e-commerce zich beperkt tot laaggeschoolde arbeid. Dat is onjuist. Wij verwachten op termijn 750 nieuwe banen. Op langere termijn zijn 1500 tot zelfs 2000 nieuwe arbeidsplaatsen niet uitgesloten”, aldus Caspanni.
Trade Port Noord Venlo ligt in het hart van de omvangrijke logistieke activiteiten in deze regio en daarmee centraal voor een breed deel van Europa

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws