Venlo: TH Real Estate koopt DC voor € 70 mln

27 Juli 2018 – TH Real Estate heeft namens het European Cities Fund een distributiecentrum in Venlo overgenomen van Next Level Real Estate voor een koopprijs van circa € 70 mln.

Het complex heeft bij aankoop een oppervlakte van 75.493 m², gebouwd in 2 fases, en bestaant uit 4 compartimenten. Fase 1 (opgeleverd in november 2017) omvat circa 40.838 m². Fase 2 (opgeleverd in juni 2018) heeft een oppervlakte van circa 34.655 m². Op dit moment lopen er gesprekken voor realisatie van fase 3 met een oppervlakte van circa 43.427 m².

Fase 1 en 2 worden gebruikt door logistieke dienstverlener Nunner, die in het complex de operatie verzorgt voor een internationale retailer. Deze laatste sloot in 2017 een huurovereenkomst voor een periode van 15 jaar en is ook de beoogde gebruiker voor fase 3. Zij huren het object als een belangrijk distributieknooppunt voor hun snelgroeiende e-commerce activiteiten in Nederland en West-Europa.

Optimaal bereikbaar
Het distributiecentrum is gevestigd in een van de meest volwassen en gevestigde logistieke markten van Europa. De asset fungeert als een Europese hub, gesitueerd in de logistieke hotspot tussen de belangrijkste havens van Nederland en Duitsland. Het heeft goede multimodale verbindingen via water, spoor en weg, wat zorgt voor een optimale bereikbaarheid. Inmiddels is er toestemming verkregen voor de bouw van de grootste railterminal in Nederland, die naar verwachting in 2019 operationeel zal zijn.

Liz Sworn, medefinanciermanager van het European Cities Fund, zegt: ‘Als eerste logistiek asset voor het fonds is het object in Venlo een mooie aanvulling, die zorgt voor diversiteit. De klasse A-kwaliteit, de sterke locatie, de omvang en het sterkte, langlopende huurcontract, maken het tot een mooie toevoeging aan het fonds, waardoor het rendement en de diversificatie voor onze klanten worden verbeterd.’

Thorsten Kiel, hoofd van European Logistics, licht toe: ‘het pand staat in het logistieke topknooppunt van Europa. De vraag naar logistieke ruimte in het gebied maakt het een ideale fit binnen onze € 2,6 mrd logistieke portefeuille in Europa, waarin we investeren in regio’s met duurzame en stabiele vraag en assets die veerkrachtig zijn in de wereld van morgen.’

European Cities Fund
Het European Cities Fund maakt deel uit van de wereldwijde stedenreeks van TH Real Estate, waarvan de strategie is gericht op diversificatie, inkomsten en vermogensgroei op lange termijn. Deze strategie is gericht op het investeren in hoogwaardige activa in toonaangevende steden die goed gepositioneerd zijn in termen van structurele langetermijntrends, zoals demografische veranderingen, urbanisatie en technologie. Venlo is de tiende acquisitie voor het fonds en de tweede asset in Nederland, na de aankoop van een prime kantoorgebouw in Amsterdam.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws