Venlo: Prologis bouwt DC van 36.000 m2 in Venlo

26 Augustus 2014 – Prologis gaat van start met de bouw van een distributiecentrum van 36.000 m² op Trade Port Noord in Venlo, op het Prologis Park. Het is voor het eerst dat Prologis dit op eigen risico doet want voor dit DC6 is nog geen huurder gecontracteerd.

Het distributiecentrum zal begin 2015 beschikbaar zijn voor verhuur. Het krijgt een hoogte van 12,2 meter, LED-verlichting en een Breeam-duurzaamheidscertificaat van ‘very good’. De faciliteit kan in potentie worden uitgebreid tot meer dan 70.000 m².  Met de bouw van Venlo DC6 breidt Prologis de portefeuille in Venlo uit. Op dit moment is Prologis eigenaar van vijf volledig verhuurde distributiecentra van in totaal 156.000 vierkante meter in Prologis Park Venlo.

‘Op dit moment is de beschikbaarheid van grote, moderne distributiecentra schaars. Niet alleen in Venlo, maar in heel Zuid-Nederland. Het beperkte aanbod, de hoge bezettingsgraad en stijgende huurprijzen in Venlo, heeft ons het vertrouwen gegeven om deze ontwikkeling op risico te realiseren’, aldus Bram Verhoeven, senior vice president & country manager Prologis Benelux.

Stephan Satijn, wethouder Gemeente Venlo (Economische Zaken), zegt: ‘Logistiek is belangrijk voor de economie van Venlo en de regio Noord-Limburg. We zijn dan ook uitermate verheugd met deze ontwikkeling.’
Volgens zijn collega wethouder Bob Vostermans van Horst aan de Maas (Regionale Economische Zaken, CDA)  vormt de uitbreiding een bewijs van de optimale vestigingscondities binnen Trade Port Noord. ‘We zien de belangstelling en de markt aantrekken, dus met deze uitbreiding vormt hopelijk de opmaat tot meer toekomstige vestigingen.’

Richard Elich, directeur van TPN, ziet de komst van het nieuwe distributiecentrum als een bewijs dat de hernieuwing van het predicaat logistieke hotspot nummer 1 voor de regio Venlo-Venray niet is gebaseerd op drijfzand: “De aanwezige infrastructuur, de bereikbaarheid, de beschikbaarheid van grond en de constructieve medewerking van de betrokken overheden bieden TPN een succesvolle toekomst.”

Met de overeenkomst met Prologis is op Trade Port Noord inmiddels 280.000 m2 grond verkocht. Andere afnemers zijn Canon en VS Rubber. Uitgeefbaar is in totaal 231 hectare.

Meer over de trends op de markt voor logistiek vastgoed en over de ontwikkeling in Venlo zie PropertyNL Magazine nr. 8, die uitkomt op 29 augustus.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws