Venlo: PHV huurt 60.000 m2 op Trade Port Venlo Noord

19 Juli 2015 – PVH Europe huurt ruim 60.000 m² logistieke bedrijfsruimte met bijhorende kantoren op de VE-Commerce Logistic Campus van Groep Heylen op Trade Port Noord Venlo.

De komst van PVH naar de VE-commerce Logistic Campus wordt met name ingegeven door de verdergaande expansie van deze multinational. Tevens ontstaat hiermee de mogelijkheid om oudere logistieke centra in de omgeving van Venlo te consolideren en onder te brengen in één nieuw state-of-the-art distributiecentrum zodat de logistieke processen kunnen worden geoptimaliseerd.

De VE-commerce Campus is door Groep Heylen ontworpen als een zogenaamd ‘collaborative warehouse’. Deze campus beantwoordt aan de toenemende behoeften van klanten aan flexibiliteit en de vraag om zowel analoge als digitale logistieke processen te kunnen combineren. De omvang van circa 140.000 m² aan magazijnoppervlak op begane grond niveau zorgt voor voldoende ruimte om binnen het gebouwvolume de nodige flexibiliteit te bieden die door de toegenomen volatiliteit wenselijk is.

PVH heeft voor de VE-commerce Logistic Campus gekozen vanwege de geboden flexibiliteit en de onderlinge schakelbaarheid van de units. Ondanks dat het om een zogenaamd collaborative warehouse gaat, krijgen individuele huurders een eigen identiteit en de kwalitatief hoogwaardige uitstraling die past bij de wereldmerken die PVH vertegenwoordigt. Architect Guy Wastiau, die onder meer is gespecialiseerd in strategische logistiek, tekende het ontwerp.

Er is voor Trade Port Noord gekozen vanwege de ideale ligging ten opzichte van multimodale transportstromen en de korte afstand tot de Europese knooppunten van grote pakketdiensten, wat een essentieel uitgangspunt is als je de consument snel wilt bereiken. Venlo is tenslotte niet voor niks al jaren de nationale logistieke hotspot nummer één en bekend als een van beste locaties voor e-fullfilment centra in West-Europa.
Groep Heylen is inmiddels gestart met de bouwwerkzaamheden. De oplevering en ingebruikname zijn gepland voor april 2016.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws