Venlo: Océ/Canon bouwt nieuw hoofdkantoor

4 Mei 2015 – Océ, onderdeel van de Canon groep, realiseert in Venlo een nieuw hoofdkantoor van 16.000 m². Het ontwerp is van Broekbakema.

De nieuwbouw wordt op eigen grond gerealiseerd nabij het bestaande kantoor aan de Sint Urbanus 43 in Venlo. De locatie is een groene plot ten zuiden van de Van der Grintenstraat en ten westen van de Nijmeegseweg. Het nieuwe gebouw komt daarmee centraal tussen de bestaande faciliteiten van Oce te liggen. Als het gereed is, verhuizen alle medewerkers vanuit het huidige hoofdkantoor.

Océ, dat in 2009 werd overgenomen door Canon, maakt kopieerapparaten en printers voor de zakelijke markt. In 2012 sloot Océ al een overeenkomst met de gemeente voor een stuk grond van 14 ha voor een nieuwe fabriek voor de productie van toners en inktpatronen.

Na een onderhandse aanbestedingsprocedure waarin verschillende scenariovoorstellen zijn gepresenteerd, is Broekbakema voor het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor gekozen. ‘Green Landmark’ is het voorstel dat in de komende tijd samen met Océ verder uitgewerkt zal worden. Het gebouwconcept is gebaseerd op het verbinden van medewerkers en bezoekers door middel van groene, publieke ruimten, de zogenaamde ‘Green Plazas’. Deze ‘Green Plazas’, onderling met elkaar verbonden en steeds gekoppeld aan twee kantoorvloeren, zijn ingericht als binnentuin en functioneren als de centrale ontmoetingsplek. Ze vormen de verbindende schakel tussen alle afdelingen van het nieuwe hoofdkantoor. Elke ‘Green Plaza’ heeft een andere positie, maar is altijd naar buiten toe georiënteerd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws