Venlo: ‘Noord-Limburg beste logistieke regio’

19 Mei 2015 – De regio Noord-Limburg is de beste logistieke regio van Nederland, zo blijkt uit de Ranking Logistieke Locaties van JLL.
De logistieke hotspot van Nederland streeft dankzij de strategische ligging voor internationale distributie alle andere regio’s voorbij. Zuid-Limburg neemt de tweede plek in op de ranglijst en met Zuidoost-Noord-Brabant op de derde plek, is de Nederlandse top drie compleet. Dit blijkt uit de eerste tweejaarlijkse ranking door JLL, een dienstverlener gespecialiseerd in logistiek vastgoed.
Het logistieke hart van Nederland bevindt zich duidelijk in de zuidelijke provincies. De reden voor deze hoge notering is in veel gevallen de strategische ligging van de regio’s voor internationale distributie en de uitgebreide voorzieningen voor logistieke bedrijven.
‘De uitstekende multimodale bereikbaarheid alsmede de goede en moderne gebouwkwaliteit zorgt er voor dat veel grote logistieke spelers zich in het zuiden van het land vestigen, waar ze een groot deel van de Europese klanten binnen bereik hebben,’ zegt Bas Geijtenbeek, Head of Industrial & Logistics bij JLL. ‘Bovendien toont de vastgoedmarkt in deze regio een gezonde ontwikkeling. De regio kent een lage leegstand, hoge opnamevolumes en sterke beleggingsvolumes.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws