Venlo: Lidl breidt DC uit tot 110.000 m²

28 November 2018 – Lidl heeft een overeenkomst gesloten met Next Level Development voor het ontwikkelen en realiseren van een nieuw warehouse van circa 40.000 m² aan de James Tobinstraat te Venlo.

Het distributiecentrum op bedrijventerrein Trade Port Noord zal aan het reeds ontwikkelde gebouw van 70.000 m² worden toegevoegd. Door deze uitbreiding wordt de totale oppervlakte van het complex dat door Lidl gehuurd wordt circa 110.000 m².

Het gebouw zal worden ingezet voor de op- en overslag van non-food artikelen bestemd voor levering via webshop-kanalen. Daarnaast worden vanuit dit warehouse meerdere DC’s in Europa bevoorraad. Op deze locatie zal de firma Nunner Logistics namens Lidl de logistieke operatie gaan uitvoeren.

Er is reeds aangevangen met de bouw van deze derde fase en de oplevering staat gepland voor juli 2019. De uitbreiding van dit complex zal gerealiseerd worden door Wijnen Bouw Someren.

De voorbereidingen worden getroffen voor het plaatsen van zonnepanelen en het project zal als eerste XXL ontwikkeling in Venlo volledig volgens het duurzaamheidskeurmerk Breeam Outstanding worden gecertificeerd. Het warehouse maakt geen gebruik meer van fossiele brandstof, is er een warmte koude opslag en wordt verlicht met 100% LED.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws