Venlo: JPO maakt plannen voor voormalig veilingterrein

11 juni  2021 – Projectontwikkelaar JPO gaat met de gemeente Venlo plannen maken voor de herontwikkeling van het voormalige veilingterrein in Venlo-Zuid.

Het terrein heeft een omvang van zeven hectare en ligt op een strategische plek in de stad. Vlakbij de gebouwen van het VieCuri Medisch Centrum en Fontys Hogeschool. JPO, eigenaar van het voormalige veilingterrein en onderdeel van VolkerWessels, zal het voortouw nemen voor een integrale gebiedsvisie. De ontwikkelaar heeft de ambitie een bruisende omgeving te creëren met een mix aan functies. Bij de landschappelijke inrichting zal nadrukkelijk worden ingezet op een groene en gezonde leefomgeving.

De gemeente hecht grote waarde aan het verder versterken van het zogenaamde Middengebied. “Deze plek ligt centraal in onze gemeente en dit is de gouden kans om de functies onderwijs, zorg en sport prominent met elkaar te verbinden. Oude hallen maken plaats voor innovatie en kennisdeling, waar gezondheid het centrale thema gaat zijn. Op deze manier wordt deze sector in Venlo duurzaam verankerd, wat onze arbeidsmarkt verder versterkt”, aldus Erwin Boom, wethouder economie, arbeidsmarkt en hoger onderwijs.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws