Venlo: Intervest koopt logistieke panden en grond in Venlo

5 februari 2020 – Intervest Offices & Warehouses heeft drie bestaande gebouwen in Venlo gekocht en een optie op een grondpositie verworven.

Deze grondpositie kan in de toekomst gebruikt worden om een logistieke site op te ontwikkelen.

De transactie is tot stand gekomen als een sale-and-lease-backtransactie met Welsi, die een deel van de bestaande gebouwen voor een periode van vijf jaar zal blijven huren. De drie gebouwen zijn aangekocht voor een investeringsbedrag van € 12,9 mln, wat een brutoaanvangsrendement van 6,2% oplevert.

De totale oppervlakte van de bestaande gebouwen omvat 9800 m² magazijnruimte en 1970 m² kantoorruimte. De gebouwen zijn in gebruik door meerdere huurders uit de logistieke sector. Momenteel heeft het pand een bezettingsgraad van 100%. De site is trimodaal ontsloten door zijn ligging vrijwel naast de ECT-railterminal en op korte afstand van de barge-terminal. Daarnaast zijn de twee grootste gebouwen voorzien van een fotovoltaïsche installatie, waarmee deze transactie de duurzaamheid van de vastgoedportefeuille van Intervest verder verbetert.

Gezien de beperkte beschikbaarheid van minder grootschalige oppervlakten in de regio Venlo en de prime locatie van de site wordt het huurpotentieel van de grondpositie positief ingeschat. De grondpositie biedt daardoor een sterk potentieel tot bijkomende ontwikkeling van een logistiek pand van 10.000 m² op korte tot middellange termijn, wat waardecreatie voor Intervest mogelijk maakt.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws