Venlo: Grote nieuwbouwlocatie voor BF Global Warehouse

BF Global Warehouse, onderdeel van de BF Global Group, zal een nieuwbouwlocatie van 38.000 m2 in gebruik nemen op Trade port Zuid in Venlo.

Het bedrijft heeft hiervoor een langjarige overeenkomst gesloten met Next Level uit Eindhoven. Deze nieuwbouw zal op een herontwikkelingslocatie van een voormalige metaalgieterij van 62.000 m2 aan de Witveldweg in Belfeld (Venlo) worden gerealiseerd. Deze ‘brownfield’ locatie wordt ‘future proof ‘ gemaakt om de groeiambitie van BF Global Warehouse te kunnen realiseren.

BF Global Warehouse zal het nieuwe logistieke centrum in april volgend jaar in gebruik nemen. Het gebouw zal worden gebruikt om de verdere groei van de warehouse en e-commerce activiteiten binnen de BF Global Group te faciliteren. De onderneming bestaat naast BF Global Warehouse uit BF Global Logistics en BF Global Freight Plus en biedt haar klanten een logistiek totaalconcept aan, waaronder lucht- en zeevracht, wegtransport, warehousing en distributie. Het bedrijf heeft vestigingen in Raamsdonksveer, Waddinxveen, Venlo en Enschede.

De nieuwbouw wordt in opdracht van Next Level uit Eindhoven gerealiseerd. Next Level heeft het ontwerp laten maken door architectenbureau Palazzo en gebouw wordt door Wijnen Bouwgroep uit Horst gerealiseerd.

BF Global is geadviseerd door vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws