Venlo: Groep Heylen bouwt DC voor Broekman Logistics

24 Augustus 2017 – Groep Heylen bouwt in Venlo een groot distributiecentrum van ruim 53.000 m² dat in gebruik wordt genomen door Broekman Logistics. Dit hebben Provincie, gemeente, Groep Heylen en Broekman Logistics bevestigd.

Het distributiecentrum wordt gebouwd op het terrein van farmaceutisch bedrijf DPx, het vroegere DSM Andeno, aldus de Provincie Limburg.

De provincie koopt daartoe voor € 12 mln een perceel van ruim tien hectare aan, om dat vervolgens in erfpacht uit te geven aan de Groep Heylen. Deze vastgoedinvesteerder gaat op de grond een nieuw distributiecentrum van 5,3 ha bouwen. Het gaat om het voormalige DSM terrein. Heylen neemt ook de sanering van de grond voor rekening. De ontmanteling van de fabrieksinstallaties en de sanering hebben inmiddels plaatsgevonden.

Het is de tweede keer dat de provincie Limburg een samenwerking met de Groep Heylen aangaat. In 2015 is door de provincie een kavel van 21,5 ha aangekocht op het bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo en in erfpacht uitgegeven aan de Groep Heylen voor de realisatie van een 14 ha. groot distributiecentrum. Inmiddels is dit distributiecentrum grotendeels gerealiseerd en biedt het werkgelegenheid aan zo’n 850 werknemers.

Groep Heylen heeft in Broekman Logistics een partner gevonden die de campus gaat gebruiken voor logistiek en opslag van zowel ongevaarlijke als gevaarlijke stoffen, hiervoor wordt voldaan aan de strengste en meest moderne veiligheidsnormen. De ontwikkeling wordt in fasen gerealiseerd en de werkgelegenheid zal daaraan parallel oplopen van 150 fte naar uiteindelijk 300 fte.

De investeringen van Groep Heylen vormen een belangrijke, volgende stap in de verdere ontwikkeling van de Industriehaven Venlo. Groep Heylen haakt hiermee bewust aan op het toenemend belang van transport over water, een milieuvriendelijke en veilige manier van in- en outbound transport.

‘Zeer positief is dat een leegstaand chemieterrein geherstructureerd wordt ten behoeve van hoogwaardige bedrijvigheid en werkgelegenheid nieuwe arbeidsplaatsen. Dankzij de erfpacht komt er ook nog extra geld in het laatje van de Provincie’, zegt gedeputeerde Twan Beurskens, Economie & Kennisinfrastructuur.

Wethouder Stephan Satijn vult aan: ‘De gemeente Venlo is zeer blij met deze investering. Naast alle positieve ontwikkelingen op Trade Port Noord krijgt nu ook het voormalige DSM-Andeno terrein een uitstekende invulling.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws