Venlo: Goodman levert CO2-neutraal DC op

Goodman, internationaal expert in logistiek vastgoed, heeft een 25.000 m2 groot en CO2-neutraal distributiecentrum opgeleverd.

Het DC ligt op bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo. Door de sterke vraag van klanten was de ontwikkeling al bij de oplevering volledig verhuurd.

Venlo III Logistics Centre, met drie ultramoderne units, is ingesteld op de verdere duurzame groei van huurders Nobel Biocare, wereldwijd producent van tandheelkundige producten, Geodis, transport-, logistiek- en supply chain managementbedrijf en e-commerce speler Pattern. Het heeft een vloeroppervlak van ruim 25.000m2 verdeeld over ruim 23.500m2 warehouse en 1.300 m2 kantoorruimte. Het staat op een terrein van ongeveer 38.000 m2.

Verder biedt Venlo III Logistics Centre toegang tot 5,6 mln consumenten binnen een rijtijd van 60 minuten per truck en ligt het DC in Trade Port Noord, een van de grootste logistieke parken van Nederland. Het gebied huisvest al een groot aantal gevestigde industriesectoren zoals fashion, e-commerce, elektronica en de medische industrie. Klanten profiteren op deze locatie van de strategische ligging tussen de haven van Rotterdam en het Ruhrgebied. En van de gemakkelijke toegang tot de Nederlandse, Duitse en Belgische markten vanwege de uitstekende verbindingen over de weg en per spoor, via de haven, vrachtvervoer en luchthavens.

Erwin Boom, wethouder Economische Zaken van gemeente Venlo: ‘Dit dc is van grote toegevoegde waarde voor bedrijven die al actief zijn in deze regio. Goodman heeft veel geïnvesteerd in duurzaamheid en biedt mogelijkheden die tot voor kort in dit gebied nauwelijks te vinden waren. De bedrijven die zijn gehuisvest in Venlo III wilden in de regio blijven maar hadden behoefte aan meer duurzame, flexibele faciliteiten om hun toekomstige expansie te ondersteunen. Met deze ontwikkeling laten wij als gemeente zien dat Venlo als  logistieke hotspot bij uitstek ook geschikt is voor bedrijven die op zoek zijn naar kleinere units met de gewenste flexibiliteit voor toekomstige groei.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws