Venlo: Geodis verwerft grond voor XXL-ontwikkeling

17 september 2021 – Geodis heeft 21.5 hectare op bedrijventerrein Trade Port Noord verworven voor de ontwikkeling van Greenport Venlo: een 130.000 m² grote logistieke site om de groei in e-commerce op te vangen.

De bouw van het XXL-distributiecentrum vraagt naar verluidt een investering van meer dan € 100 mln. De regio Venlo is volgens Geodis een toplocatie voor logistieke activiteiten. “Tade Port Noord heeft uitstekende verbindingen met de Europese multimodale infrastructuur via weg, water, spoor en lucht. Dit maakt het de ideale locatie voor ons om de vrachtstromen van onze internationale klanten te beheren en om hun opslag- en logistieke behoeften te managen met behulp van ons Europese distributienetwerk – en om tegelijkertijd onze corridor Benelux-Duitsland-Polen uit te breiden”, aldus Marie-Christine Lombard, CEO Geodis.

De bouw van de logistieke campus start in 2022. De locatie zal worden ontworpen volgens de normen van Breeam Outstanding. Ook zal sprake zijn van Well Silver-certificering. “De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers zijn onze hoogste prioriteit. Daarom wordt de logistieke campus  in Venlo een van de weinige logistieke gebouwen ter wereld met een Well-certificering”, aldus Lombard.

Om ervoor te zorgen dat alle standaarden voor de gewenste certificeringen aanwezig zijn, heeft Geodis CBRE bij het project betrokken. Zij adviseren over de grondverwerving en het projectbeheer.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws