Venlo: Geneba koopt DC op Trade Port Noord

21 December 2015 – Geneba Properties NV heeft op Trade Port Noord in Venlo een nieuw ontwikkeld logistiek vastgoedobject overgenomen van DSV Logistics. Het betreft een logisitek centrum van 33.000 m2 met een Breeam 3- ster certificaat dat begin dit jaar is gerealiseerd door H. van den Boogaard Projecten in opdracht van DSV.

Hiermee voegt Geneba weer een belangrijk logistieke investering toe aan haar Nederlandse portefeuille-in-opbouw, volgend op de acquisitie van afgelopen maand in ‘s-Heerenberg. DSV heeft als enige huurder het project ontwikkeld en vervolgens na voltooiing verkocht. DSV heeft een 10-jarig contract getekend en biedt op deze locatie logistieke ´value add´ oplossingen aan zoals, opslag, order picking/packing, distributie, supply chain management en order planning.
Het pand ligt aan de Heierhoevenweg op Trade Port Noord in Venlo, één van de belangrijkste logistieke regio’s in Nederland, dichtbij de Duitse grens. De locatie heeft goede verbindingen met het wegen-, water- en spoornetwerk naar de haven van Rotterdam en Duitsland (Ruhrgebied).
Wulf Meinel, CEO Geneba Properties: ‘Dit is weer een mooie stap in de uitvoering van onze strategie met focus op logistieke en ´light industrial´ vastgoedobjecten in Duitsland en Nederland. Na aankondiging van de aankoop van het eerste object in Nederland afgelopen maand zijn we verheugd om deze tweede aankoop aan te kondigen. Wij hebben vertrouwen in de gunstige macro-economische parameters in Nederland en wij zijn ervan overtuigd dat kwalitatief hoogwaardige objecten zoals deze altijd in trek zullen blijven. Deze aankoop biedt Geneba een duurzaam rendement voor de lange termijn en sluit perfect aan op onze huidige logistieke en ´light industrial´ portefeuille.’

Uit een toelichting van DSV blijkt dat de strategie van het in eigen beheer laten ontwikkelen van dergelijke logistieke centra en vervolgens doorverkopen de onderneming goed bevalt en dat zij inmiddels op zoek is naar andere mogelijkheden die in deze strategie passen.
De acquisitie is deels gefinancierd met de opbrengsten van de Rights Issue van januari 2015. De financiering is verstrekt door ING Real Estate Finance.

Geneba is een Europese commerciële vastgoedonderneming die haar bedrijfsactiviteiten is gestart in 2014 en is gevestigd in Amsterdam. Geneba is eigenaar van en beheert een vastgoedportefeuille van meer dan € 700 mln die bestaat uit langjarig verhuurd commercieel vastgoed op strategische locaties in Duitsland en Nederland.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws