Venlo en Rotterdam: ‘Meest aantrekkelijke logistieke locaties in Europa’

In een onderzoek van Prologis komen Venlo en Rotterdam naar voren als meest aantrekkelijke logistieke centra in Europa.

Uit het rapport Europe’s Most Desirable Logistics Locations, een onderzoek van Prologis, komt Venlo naar voren als winnaar van het onderzoek. Rotterdam staat op de derde plaats.

Gebouw DC1 van Prologis in Venlo

In Venlo beheert Prologis ongeveer 107.000 m² op een totaal van 1,3 mlm², met als klanten onder meer UPS and JCL Logistics. In 2012 heeft het bedrijf leaseovereenkomsten getekend voor in totaal 38.200 m², meer dan de helft van de totale oppervlakte die dat jaar in Venlo is verhuurd.
Op de tweede plaats is de regio Antwerpen-Brussel geëindigd en op de derde plaats het havengebied van Rotterdam. Na deze drie toplocaties uit de Benelux volgen de Duitse regio Rijn-Ruhrgebied en de regio rond de Spaanse hoofdstad Madrid, op respectievelijk de vierde en de vijfde plaats.
Het rapport bevat tevens een classificatie van de meest aantrekkelijke logistieke locaties in de toekomst. Ook in 2018 komt Venlo als populairste locatie naar voren, al zal de voorsprong op de drie directe achtervolgers waarschijnlijk kleiner worden. Binnen de top 10 van locaties zullen in 2018 de pan-Europese regio’s Roemenië, Île-de-France en Frankfurt am Main het meest aan populariteit gewonnen hebben.
Het onderzoek is door Prologis uitgevoerd in samenwerking met Eyefortransport en is bedoeld eigenaars en gebruikers van logistieke faciliteiten duidelijkheid te geven over de belangrijkste vragen die spelen betreffende locaties in een tijd van omvangrijke structurele veranderingen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws