Venlo: EDC Michael Kors naar Trade Port Noord

15 Augustus 2014 –  De Amerikaanse modeontwerper Michael Kors wil een distributiecentrum openen in Venlo, hoogstwaarschijnlijk  op bedrijventerrein Trade Port Noord. Dit is door de gemeente bevestigd. Het distributiecentrum zou in 2016 in gebruik worden genomen.

Het aan de New Yorkse beurs genoteerde Michael Kors heeft behalve een winkel in Amsterdam aan de PC Hooftstraat ook winkels in Rotterdam en de outletcenters Roermond en Bataviastad in Lelystad. Kors is ontwerper en fabrikant van kleding, schoeisel en sieraden.

Michael Kors wil uitbreiden in Europa en zou het distributiecentrum in Venlo gaan gebruiken als springplank daarvoor.  Momenteel handelt TNT Fashion de distributie voor Michael Kors af vanuit Oldenzaal. TNT heeft hiervoor in 2012 extra ruimte gehuurd op Hanzepoort in Oldenzaal van Weshold, een onderneming van Dik Wessels.

Het te realiseren EDC van Kors zou aan 200 tot 250 mensen werk kunnen bieden. Trade Port noord is een terrein met veel distributiebedrijven binnen de poorten. Vandaag heeft TPN de publieke aanbesteding gepubliceerd van een eigen railterminal die rechtstreeks aansluiting biedt met het TPN-gebied.

BV Trade Port Noord  (BV TPN) is in oktober 2012 opgericht door de gemeenten Venlo en Development Company Greenport Venlo (DCGV).  DCGV is een samenwerkingsverband van de grondgebiedgemeenten en de provincie Limburg. De opdracht van de BV TPN is om het bedrijventerrein Trade Port Noord (TPN) te ontwikkelen als onderdeel van Greenport Venlo. TPN biedt  231 ha. uitgeefbaar terrein voor grootschalige bedrijvigheid, in het bijzonder in de logistiek, maar ook voor agro & food en maakindustrie

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws