Veghel: Union Investment koopt DC Van Acht Foodpark

V8 Vastgoed en Union Investment hebben overeenstemming bereikt over de sale & lease back van een nieuw te bouwen distributiecentrum op bedrijventerrein Foodpark in Veghel

Logistiek dienstverlener Van Acht Koel- & Vriesopslag en V8 Vastgoed zijn onderdeel van de Van Acht Groep. Van Acht verzorgt goederenopslag voor een groot aantal bedrijven. Het klantenbestand bestaat voornamelijk uit handelaren, telers, tuinders, importeurs, exporteurs, veilingen, logistieke bedrijven en productiebedrijven.

Het gaat om een logistiek bedrijfsgebouw met 43.640 m2 warehouse en 12.229 m2 mezzanine, 1716 m2 kantoor, buitenruimte voor laden en lossen en parkeerterrein.

Ook de installaties waaronder aansluitvoorzieningen, sprinkler- en brandbeveiligingsinstallatie inclusief pompinstallaties en reservoir voor sprinkler, elektrische, verwarmings-, koel- en ventilatie-installaties zijn onderdeel van het project, waarmee Aan de Stegge Twello straks een compleet turnkey gebouw oplevert.

Er wordt gestreefd naar een Breeam-NL Outstanding certificering op basis van de nieuwe beoordelingsrichtlijn 2020. Van Acht heeft al voldoende netcapaciteit bij Enexis gereserveerd om medio 2023 de regio van stroom te voorzien met 16.000 zonnepanelen op het dak.

Van Acht heeft zelf ervaring met het realiseren van logistieke panden. Gezien de omvang van het nieuwe gebouw is de samenwerking gezocht met Aan de Stegge Twello en TLF Real Estate. Bij de planvorming waren ook Van Hooft architecten en JVZ Ingenieurs betrokken.

De oplevering van het logistieke bedrijfsgebouw voor V8 Vastgoed staat gepland voor week 37 van 2022.

De sale & lease back is begeleid door CMS en TLF Real Estate. Koper Union Investment werd geadviseerd door 3Stone, Drees & Sommer, PwC en Greenberg Traurig.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws