Veghel: Nieuw distributiecentrum voor FrieslandCampina

1 mei 2020 – FrieslandCampina heeft een nieuw distributiecentrum van 26.000 m2 in gebruik genomen op Foodpark in Veghel.

Hiervoor heeft het zuivelbedrijf een langjarige overeenkomst gesloten met Next Level Development. Hiermee zal FrieslandCampina de helft van de totale ontwikkeling van 52.000 m2 in gebruik nemen die Next Level Development momenteel op Foodpark ontwikkelt.

In het gebouw zal deels de distributie van de business group Ingredients worden ondergebracht, met name de activiteiten van DFE Pharma. Vanuit dit magazijn wordt zowel de distributie binnen Europa (wegtransport) als containervervoer buiten Europa (zeevracht) afgehandeld. Het gebouw biedt plaats aan 33.000 blokpallets. Logistiek dienstverlener Willems Logistic Services wordt verantwoordelijk voor alle magazijnactiviteiten in het nieuwe distributiecentrum voor FrieslandCampina.

Dankzij het nieuwe distributiecentrum kunnen producten efficiënter en duurzamer in een geconditioneerde omgeving worden opgeslagen. Het aantal benodigde magazijnen is namelijk teruggebracht van 9 naar 3. Daarnaast ligt het gebouw in de nabijheid van de productielocaties van FrieslandCampina, de autosnelweg A50 en inland container terminal Veghel. Hierdoor is FrieslandCampina in staat om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verlagen en op een duurzame en verantwoorde manier de distributie te optimaliseren.

Het magazijn is in opdracht van Next Level Development gebouwd door bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel. Het gebouw is gasloos uitgevoerd en dus volledig elektrisch. Daarnaast is het gebouwd volgens de BREEAM ‘Very Good’ duurzaamheidsstandaard. Next Level Development is ook al gestart met de realisatie van de 2e fase van 26.000 m2, welke naar verwachting in november beschikbaar zal zijn voor verhuur.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws