Veghel: Dream Advisors koopt gekoeld DC op Doornhoek

28 september 2021 – Dream Advisors heeft een gekoeld logistiek distributiecentrum aangekocht.

Het Kadaster meldt een koopsom van ruim € 14 miljoen. Het zal worden ondergebracht in Industrial REIT assets fund. Het DC is gelegen aan Doornhoek 4040 te Veghel.

Het gebouw bevindt zich op een perceel van 18.319 m² en heeft een verhuurbare vloeroppervlakte van 11.148 m².

Het gehele DC is na een investering van ruim 800k volledig gekoeld op 2 tot 4 graden Celsius. Het object is gebouwd in 2005 en uitgebreid/ gerenoveerd in 2013/2014 en uitgerust met 400 zonnepanelen

Het gehele object wordt gehuurd door Jumbo voor distributie van al haar versproducten. Het hoofdkantoor van Jumbo is tevens gevestigd in Veghel en is een van de meest toonaangevende supermarktketen van Nederland met een marktaandeel van 21%. Veghel is een gebied met hoge mate van industriële en logistieke activiteit. en staat bekend om haar florerende voedingsindustrie. Het fungeert als vestigingslocatie van onder meer Jumbo, Sligro, Mars en FrieslandCampina.

Dream Advisors is aangesloten bij de in Toronto genoteerde Dream Industrial REIT (TSX: DIR.UN). DIR bezit momenteel een gediversifieerde industriële vastgoedportefeuille van € 3,25 mrd, bestaande uit 215 assets met in totaal ongeveer 3,6 mln m² bruto verhuurbare oppervlakte in belangrijke markten in Canada, de VS en Europa. Dream Advisors heeft per 2020 85 (logistieke) gebouwen gekocht met een gezamenlijke oppervlakte van circa 1.350.000 m² in heel Europa en verwacht haar acquisitiestrategie voort te zetten.

De koper werd juridisch bijgestaan door GreenbergTraurig. Verkoper werd in dit traject geadviseerd en begeleid door BNP Paribas Real Estate en Banning Advocaten.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws