Utrecht: Woontoren De Syp bereikt hoogste punt

24 Juli 2018 – Onlangs werd het hoogste punt bereikt van woontoren ‘De Syp’ aan de Van Sijpesteijnkade in Utrecht.

Het project is onderdeel van een grootschalige transformatie van het gehele stationsgebied van Utrecht. Vanaf de grond meet de nieuwe woontoren met 29 verdiepingen nu 90 meter. De toren is gekocht door Amvest Investment Management voor het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). De SYP is een gezamenlijke ontwikkeling van Wessels Zeist, Wessels Rijssen (beide onderdeel van VolkerWessels) en Porten Development.

Naar verwachting wordt de woontoren in het eerste kwartaal van 2019 opgeleverd.

De Syp ligt direct aan het Forum, een plein 7,5 meter boven de straat. Het plein vormt de voetgangersentree naar het station en Jaarbeursplein. De moderne woontoren krijgt een historische entree: een rijksmonument uit 1912 blijft intact en de woontoren wordt er vanaf de vijfde etage omheen gebouwd.

In De Syp komen 266 appartementen, variërend van 2-kamerstudio’s tot royale topappartementen. De appartementen worden aangeboden vanaf € 850 en zijn gemiddeld circa € 900 per maand excl. servicekosten en parkeren. In de plint en in het monument komen commerciële ruimtes, waaronder horeca.

De Syp is ontworpen door OZ Architecten; Wessels Zeist en Wessels Rijssen zijn verantwoordelijk voor de realisatie.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws