Utrecht: voormalig Vitens-terrein wordt AtoomCampus

22 November 2015 – Een deel van het voormalige Vitens-terrein dat is gelegen naast en achter de AtoomClub Utrecht zal de komende 2 jaar worden herontwikkeld tot een AtoomCampus.

De locatie bevindt zich op het Bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. De levering van de laatste percelen terrein (totaal 1,8 hectare) heeft inmiddels plaatsgevonden aan Square One en EventRent. Square One is als mede-eigenaar en exploitant van de kantorenformule Atoomclub ook betrokken bij de naastliggende Atoomclub Utrecht. Square One heeft nu ook het naastgelegen kantoor ter grootte van 1.000m2 gekocht voor herontwikkeling.
De Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (NV OMU) is hierbij betrokken in het kader van de financiering van de herontwikkeling van de Campus. Deze financiering past volledig binnen de doelstelling van NV OMU om verouderde bedrijfskavels op bedrijventerreinen te herontwikkelen/herstructureren; inmiddels is NV OMU bij de aanpak van meerdere locaties op Lage Weide betrokken.
Het middendeel van de Campus zal worden ingericht als event- en verblijfsgebied, waar de huurders en gebruikers van de gebouwen van Vitens en klanten van EventRent en de AtoomClub gebruik van kunnen maken. Echter met de voorgenomen herontwikkeling van de Campus wordt een belangrijke impuls gegeven aan de verdere opwaardering van de locatie en daarmee van het direct omliggende gebied van het bedrijventerrein.
EventRent heeft als eigenaar/gebruiker al de eerste 6.500 m² van het terrein herontwikkeld en zal de komende periode aanvullend nog voor ca 2.500 m² bedrijfsruimte realiseren op het terrein ter grootte van ca. 8.500 m². De Atoomcampus ligt fysiek tussen de Atoomclub Utrecht en het kantoor van Vitens op Lage Weide, direct zichtbaar en bereikbaar vanaf de A2.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws