Utrecht: Vitens-gebouw aan Reactorweg verkocht

16 Maart 2017 – APF International koopt namens het ‘Opportunityfonds APF I’ het Vitens-gebouw met bijbehorende gebouwen in Utrecht aan de Reactorweg 47. Het complex heeft een totaal metrage van 13.500 m² vvo met uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst. Deze aankoop past in de strategie van APF International om value add vastgoed te verwerven.

Voor het comfort van de huidige huurders en voor de invulling van de leegstand gaat APF – mede door fors te investeren – het complex revitaliseren en rebranden, zodat het aanbod voldoet aan de wensen van toekomstige gebruikers.

De gebouwen zullen worden omgedoopt tot de Flow Buildings. Flow (een stroming van vloeistoffen) is een verwijzing naar en dankgebaar richting voormalig eigenaar waterbedrijf Vitens, die de gebouwen destijds ontwikkelde. Bij de revitalisatie zal ook nadrukkelijk worden gekeken naar ‘people flow’, een Amerikaans begrip waarin de behoeften van de gebruiker centraal staan. Op de locatie zullen nieuwe en vernieuwende oplossingen toegepast worden, zodat gebruikers zich soepel, veilig, comfortabel en functioneel kunnen bewegen. Qua logistieke aansluiting voldoet het gebouw aan deze criteria door zijn ligging direct aan de A2 en schuin tegenover CS Leidsche Rijn.

Vitens heeft de strategie om vastgoed in eigendom af te stoten en naar huursituaties toe te gaan. Het waterbedrijf zal conform deze strategie twee verdiepingen in het gebouw langjarig terughuren. Ruim de helft van de gebouwen wordt thans gehuurd door gerenommeerde partijen zoals Vitens, Randstad Nederland, Yacht, Ducares en Synergy Health. Het hoofdgebouw heeft een full service vergadercentrum op de achtste verdieping en flexdesk offices en vergaderunits op de begane grond. Deze ruimtes worden gemanaged door Corporate Places.

APF International heeft in samenwerking met emissiekantoor Adviesgroep Reyersen van Buuren dit nieuwe participatiefonds voor haar beleggers geïnitieerd. Het betrof een plaatsing in zeer beperkte kring.

In lijn met de value add strategie heeft APF International (met verschillende investeerders) naast het Vitens-gebouw onlangs onder andere een Amsterdamse grachtengordelportefeuille, het Keynes/gebouw in Amsterdam en het rijksmonumentale Johannahuis in Wassenaar verworven. Het Johannahuis in Wassenaar wordt thans getransformeerd naar 35 koopappartementen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws