Utrecht zoekt partij voor invulling Healthy Urban Quarter

4 Oktober 2016 – De stad Utrecht zoekt marktpartij voor de invulling van 50.000 tot 70.000 m2 in het Healthy Urban Quarter. Ze start de zoektocht woensdag 5 oktober om 10 uur op de stand van Holland Metropole op de Expo Real.

Utrecht geeft ruimte aan een nieuw en aansprekend gebouw op basis van de pijlers groen, duurzaam, innovatief en gezond. Op een toplocatie, in het centrum van de stad. Healthy Urban Quarter is een plot van 50.000 à 70.000 m2 bvo voor wonen, werken en een (culturele) publieksfunctie. De stad laat zich graag uitdagen en overtuigen door een partij die een visie heeft op het nieuwe deel van het centrum en samen met de stad een ontwerp wil maken met een levendige en toekomstbestendige invulling en met een uitstraling die het ‘centrumgevoel’ versterkt.

Wethouder Stationsgebied Victor Everhardt geeft het startsein voor het project Healty Urban Quarter woensdag 5 oktober – om 10 uur op de Holland Metropole stand – op de Expo Real. Everhardt: ‘Waar ik partijen toe uitnodig, is het geven van een visie. Een nieuwe visie op stedelijkheid, waarin maximaal wordt ingezet op groen, gezondheid, duurzaamheid en innovatie. Op een plek waar het fijn is om rond te lopen en te verblijven. Een voorbeeld voor het nieuwe centrum, voor de duurzame toekomst van onze stad.’

Healthy Urban Quarter

De ontwikkellocatie ligt in het Utrechtse Stationsgebied, aan de Jaarbeursboulevard, onderdeel van de verbinding Jaarbeurs – Centraal Station – winkelcentrum Hoog Catharijne – historische binnenstad. Buurman is de nieuwste bioscoop van Kinepolis met 14 zalen en een foodcourt. De bereikbaarheid is uitstekend: per trein en per fiets, hét vervoermiddel in Utrecht, maar ook de ring is goed en snel bereikbaar.

Utrecht groeit hard. In 2030 zal de stad de grens van 400.000 inwoners passeren. De stad heeft flinke ambities en wil voorloper zijn op het gebied van een gezonde, duurzame en innovatieve leefomgeving. Door een overeenkomst met de Jaarbeurs komt een groot gebied naast het station vrij voor ontwikkeling. In dit gebied komen de wensen van de stad tot leven. Duurzame gebouwen (klimaat- en energieneutrale bouw) met mobiliteitsoplossingen die passen bij een nieuw en modern centrumgebied, verantwoord waterbeheer en vergroening maken nieuwe vormen van werken, wonen, verblijven en uitgaan mogelijk.

Alle informatie over dit plot en de verkoopprocedure is te vinden op www.huqutrecht.nl. Vanaf maandag 31 oktober 2016 zal de dataroom toegankelijk zijn. De tender die dan officieel start omvat twee rondes. In de eerste ronde worden partijen uitgenodigd hun visie te geven op de ontwikkelopgave. Vervolgens worden drie partijen geselecteerd waarmee in dialoogronden de visie wordt uitgewerkt tot een ontwerp, dat in zomer 2017 gereed moet zijn en gegund kan worden.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws