Utrecht: Synchroon start met herontwikkeling locatie Werkspoor

5 November 2015 – Synchroon en NS Stations hebben de koop- en samenwerkingsovereenkomst voor Deelgebied 1 van plan Wisselspoor te Utrecht getekend. Daarmee is een belangrijke stap op weg naar de realisatie van het plan Wisselspoor gezet.

De ontwikkeling behelst de transformatie van een voormalig bedrijventerrein van NS in de Spoorzone aan de 2e Daalsedijk te Utrecht. Hier ligt de voormalige Koninklijke Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoormaterieel, in de volksmond bekend als Werkspoor. Dit moet een gemengd gebied voor wonen, creatieve bedrijvigheid en horeca worden. Uitgangspunt is dat het industrieel karakter van de locatie zichtbaar blijft, zoals de oude hallen en een deel van de wissels en sporen. Synchroon verwacht begin 2017 van start te kunnen gaan met de realisatie.

De voormalige NS-locatie 2e Daalsedijk ligt tussen de spoorlijn Amsterdam-Utrecht en de Amsterdamsestraatweg. Hemelsbreed ligt het dicht bij Utrecht Centraal, van het oostelijk deel is het minder dan een kilometer tot het nieuwe muziekcentrum Tivoli in hartje Utrecht. Omdat de locatie lang afgesloten was, is het zelfs voor veel Utrechters nog een onbekend gebied. Wel zijn de afgelopen jaren onder andere creatieve bedrijven neergestreken in leegstaande gebouwen. NS Stations heeft het gebied van 11 hectare verdeeld in vier deelgebieden. De intentie-overeenkomst richt zich op het eerste deelgebied, het meest westelijke deel van het plangebied. Hier is ruimte voor woningbouw, kleinschalige horeca, bedrijfsruimten en groenvoorzieningen.

Klik hier voor meer informatie.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws