Utrecht: Synchroon realiseert parkeergarage Wisselspoor

12 Juli 2019 – Continental Car Parks gaat een parkeergarage realiseren in herontwikkelingsgebied Wisselspoor in Utrecht.

Continental Car Parks doet dit in opdracht van vastgoedontwikkelaar Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings.

De parkeergarage voorziet in 174 parkeerplaatsen verdeeld over vijf parkeerlagen.

Het terrein van de voormalige Koninklijke Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoormateriaal wordt in de komende jaren herontwikkeld tot een woonomgeving met behoud van het industriële karakter. Naast woningen biedt het gebied ook plaats aan horeca en creatieve ondernemers. Vanwege de herontwikkeling is er behoefte aan parkeergelegenheid voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Door het parkeren te clusteren in een parkeergarage kan de rest van het gebied als autoluwe woonwijk ontwikkeld worden overeenkomstig het Cityplot-concept van architect Studioninedots.

Continental Car Parks, dochterbedrijf van bouwbedrijf Aan de Stegge Twello, is als parkeerspecialist actief betrokken bij het ontwerpproces en heeft samen met het ontwerpteam de mogelijkheden van verschillende parkeertypologieën en bouwsystemen onderzocht. Samen met Studioninedots uit Amsterdam en constructeur JVZ Ingenieurs is het ontwerp voor de parkeergarage ontwikkeld passend bij het groene en industriële karakter van de wijk. De parkeergarage wordt in het hart van de historische bovenbouwwerkplaats gerealiseerd en zal worden voorzien van een dak met zonnepanelen. Vanaf de ingebruikname in 2021 zullen in de parkeergarage door We Drive Solar tevens vijf elektrische deelauto’s en evenzoveel elektrische deelfietsen beschikbaar worden gesteld voor de bewoners en ondernemers van Wisselspoor.

De bouw van parkeergarage Wisselspoor Utrecht start naar verwachting in 2020.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws