Utrecht: start bouw van Genmab R&D center op Science Park

29 Januari 2016 – Dura Vermeer start met de bouw van het nieuwe Genmab Research and Development center. De nieuwe onderzoeksfaciliteit van 11.250 m² op het Utrecht Science Park, bestaat uit kantoren, laboratoria en faciliterende ruimtes zoals een science café, plaza en een auditorium.

De huisvesting is naar ontwerp van architectenbureau Cepezed en kenmerkt zich door een transparant atrium waarin cascaderend vrijhangende schotels zijn opgenomen. Het is de uitdrukkelijke wens van Genmab om ruimten te creëren waar (inter)nationale wetenschappers elkaar kunnen ontmoeten. Het Genmab Research and Development Center wordt één van de eerste BREEAM Excellent laboratoria van Nederland.

Genmab is een belangrijke wereldspeler op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe kankermedicijnen en is al meer dan 15 jaar een belangrijk onderdeel van het sterke cluster van kankeronderzoek op het Utrecht Science Park. Het nieuwe Genmab Research and Development Center komt te liggen op het Noord Cluster van het Utrecht Science Park waar onder andere ook Danone, KNAW en het Hubrecht Institute zijn gehuisvest. Het Science Park is dé locatie waar innovatieve kennis, wetenschap en het bedrijfsleven samenkomen in Utrecht. Om deze reden wordt op de begane grond van het R&D Center een science cafe geopend waar kennis uitgewisseld kan worden met andere bewoners van het Science Park.

De voortgang van de bouw is via een webcam te volgen op www.kijkopdebouw.nl/genmab-research-development-center-utrecht

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws