Utrecht: Start bouw DC van DHL op Haarrijn

17 Juli 2015 – Tijdens een feestelijke bijeenkomst is de eerste paal geslagen voor de bouw van het nieuwe DHL Express Service Center op het bedrijventerrein Haarrijn in Utrecht. De aannemer is Aan de Stegge Bouw.

DHL Express investeert € 45 mln in Nederland. De nieuwe vestiging aan de westkant van de A2, maakt onderdeel uit van het investeringsprogramma gericht op uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk van DHL.
Het betreft het grootste investeringsprogramma van DHL Express sinds het zich 40 jaar geleden in Nederland vestigde. Daarbij gaan alle 10 vestigingen op de schop, 3 vestigingen worden verbouwd en uitgebreid en voor 7 vestigingen vindt nieuwbouw plaats. De investeringen zijn nodig om de groei die het bedrijf doormaakt te faciliteren. Bovendien worden een aantal innovaties doorgevoerd, waaronder de plaatsing van geautomatiseerde sorteerinstallaties, wat de kwaliteit en de efficiency van de interne processen ten goede komt.

De nieuwe vestiging in Utrecht wordt gebouwd aan de Heldinnenlaan 193 op bedrijventerrein Haarrijn. Het nieuwe Service Center beslaat ruim 2500 m² loods en kantoor op in totaal 12.000 m² terrein. Het zal de uitvalsbasis vormen voor 130 medewerkers die met zo’n 60 bestelwagens en een tiental fietskoeriers een groot deel van de provincie Utrecht bedienen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws