Utrecht: Spaces huurt 7300 m² in House Modernes

22 november 2019 – IWG, de wereldwijde aanbieder van flexible werkplekken, heeft een overeenkomst getekend met Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor de huur van ruim 7300 m² in het winkel- en kantorencomplex House Modernes in het centrum van Utrecht.

Op de hoek van de Oude Gracht en de Lange Viestraat wordt het voormalige pand van het mondaine warenhuis Galeries Modernes weer in oude glorie hersteld.

IWG neemt de begane grond en de eerste tot en met de zesde verdieping van het pand in gebruik voor een nieuwe vestiging van Spaces. Toekomstige gebruikers kunnen in 2021 genieten van unieke werkplekken wat betreft ligging, uitzicht en ruimte.

In opdracht van het Achmea Dutch Retail Property Fund, herstelt eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance het iconische gebouw in zijn oude glorie. Het pand heeft een totale oppervlakte van ruim 12.000 m², waarvan 7370 m² kantoorruimte. De resterende ruimte zal onder andere gebruikt worden voor winkels en horeca.

House Modernes telt straks negen verdiepingen met op de begane grond en eerste verdieping winkelruimte en een dakterras. In de kelder wordt een fietsparkeergarage voor circa 1000 plaatsen gerealiseerd. De werfkelders aan de Oudegracht en de -2 kelder bieden mogelijkheden voor horeca.

Annelou de Groot, development director van IWG in Nederland: ‘Wij zijn er trots op dat we na Wonderwoods en Daalsesingel een derde inspirerende Spaces locatie kunnen bieden in Utrecht. De vraag naar flexibele werkplekken centraal in het land blijft groeien. Voor bedrijven die een locatie zoeken met een centrale ligging, een uitmuntend ov- netwerk, horeca hotspots en een bruisende omgeving, is dit dé perfecte plek. Een chic en modern gebouw in hartje Utrecht.’

Walther van Leeuwe, hoofd (her)ontwikkeling & transformatie van Syntrus Achmea: ‘Deze ontwikkeling toont onze visie op binnensteden. Door het mixen van functies – werken, winkelen en beleven – ontstaat synergie tussen de verschillende sectoren. Dit zorgt voor levendigheid waar veel gebruikers zich prettig bij voelen. Bij House Modernes is het geheel meer dan de som der delen.’

De verbouwing van House Modernes is in oktober dit jaar gestart en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal 2021 opgeleverd. Het originele ontwerp uit de jaren 30 van architect Dirk Brouwer, wordt herontwikkeld naar een ontwerp van ZZDP Architecten.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws