Utrecht: Prologis koopt DC1 op Lage Weide

Belegger neemt 23.000 m2 groot DC over van Pronam.

Prologis heeft namens het Prologis European Properties Fund II een volledig verhuurd distributiecentrum van 23.000 m² aangekocht van Pronam. Het ligt aan de Rutherfordweg op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. De koopprijs volgens het Kadaster is € 13,3 mln.
Utrecht DC1 is volgens Prologis een optimale locatie voor nationale distributie en e-commerce activiteiten met de directe aansluiting op de A2, water en spoor en een rail- en containerterminal.


‘Utrecht DC1 voldoet aan onze criteria voor het acquireren van strategische gelegen locaties in de Benelux’, zegt Bram Verhoeven, vice president Prologis Benelux. ‘We blijven zoeken naar mogelijkheden om ons portfolio te versterken en tegemoet te komen aan de behoefte van de klant met strategische acquisities.’

Prologis is een van de grootste eigenaren en ontwikkelaars van logistiek vastgoed ter wereld en heeft in de Benelux een portefeuille met circa 1,2 mln m² aan logistieke en distributieruimte.
Pronam is onderdeel van Vastint Holding, dat op haar beurt onderdeel uitmaakt van de Inter IKEA-Group. Pronam heeVastint Holding is een Europese vastgoedbelegger/-ontwikkelaar, actief in verschillende Europese landen.
Pronam werd bij de verkoop geadviseerd door CBRE en Houthoff. Prologis werd bij de koop geadviseerd door Lexence.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws