Utrecht: Projectontwikkelaar Som nieuwe eigenaar klooster

11 Juli 2019 – Projectontwikkelaar Som heeft het voormalige klooster aan de Deken Roesstraat in de Utrechtse wijk Buiten Wittevrouwen gekocht.

Het historische pand werd tot september 2018 bewoond door Franciscaanse broeders en wordt nu verbouwd tot 15 of 16 woningen met buitenruimte.

De wijk Buiten Wittevrouwen, waar het Klooster staat, is volgens de ontwikkelaar bijzonder gewild onder woningzoekenden. Het Klooster is het eerste project van Som in Utrecht. Som, van origine een Amsterdamse partij: ‘De aankoop past binnen de strategie om in de gehele Randstad te ontwikkelen zoals we dat reeds in Amsterdam en Rotterdam doen. We gaan ervan uit dat er meer projecten in Utrecht zullen volgen.’

Het klooster, met daarin een karakteristieke kapel, is gebouwd in 1901 en heeft een typerende architectuur en hoge plafonds. Delen van de originele architectuur zullen behouden blijven. De verbouwing van het klooster start volgens de planning in januari 2020 en zal circa 14 maanden in beslag nemen. Som werkt voor dit project samen met Kodde Architecten. Welke aannemer de verbouwing zal uitvoeren is nog niet besloten.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws