Utrecht: Private beleggers kopen The Wall

11 Oktober 2018 – Private beleggers Urban Interest (Harry Hilders) en Built to Build (John Groenewoud) kopen voor circa € 50 mln het veelbesproken winkelcentrum The Wall in Utrecht langs de A2.

Naar verluidt zijn de nieuwe eigenaren van plan substantieel te investeren in The Wall.

Verkoper is Propertize, eigendom van de Lone Star Funds. De verkoop van The Wall aan beide vastgoedondernemers komt op een moment dat de verhuur van het complex na een lange moeizame periode eindelijk begint te lopen: Apple Premium Reseller Amac opent eind dit jaar een groot filiaal in de kop van The Wall Utrecht langs de snelweg A2. Het nieuwe Amac-­filiaal gaat 6200 m² beslaan, 10% van het 62.000 m² tellende winkelcentrum. In augustus kondigde sportwinkel Decathlon aan zijn intrek in The Wall te nemen en eerder dit jaar openden speelparadijs Play­In en rollerdisco Rocking Rollerz er de deuren. Met de komst van Amac is dit jaar al ruim 18.000 m² van de rode blikvanger verhuurd.

Het geplaagde winkelcentrum werd in 2004 gekocht door de omstreden vastgoedontwikkelaar Roger Lips, die in dit proces zijn toenmalige compagnon, de eerder dit jaar overleden Louis Meijer (Burgfonds, later M7 Development) ernstig financieel benadeelde. De financiering van liefst € 133,2 mln kwam van SNS Property Finance, het latere Propertize, de ‘bad bank’ die door de staat werd gered en later werd verkocht aan Lone Star. In mei 2012 nam SNS met bouwondernemer Dik Wessels The Wall over van Lips.

Lips wordt verdacht van miljoenenfraude en is volgens justitie medeverantwoordelijk voor het bijna omvallen van SNS Reaal in 2013. Hij leende honderden miljoenen die hij volgens de banken niet op tijd kon terugbetalen. Lips vluchtte na zijn persoonlijk faillissement naar Dubai, om daarmee uit handen te blijven van de Nederlandse justitie.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws