Utrecht: Principal rondt koop kantoorgebouw Helix af

2 juni 2021 – Principal Real Estate Europe heeft namens het Principal European Core Fund (PECF) de acquisitie afgerond van het 10.000 m² tellende Helix kantoorgebouw in Utrecht van AM.

In januari 2020 heeft Principal Real Estate Europe het gebouw gefinancierd in een ontwikkelingsovereenkomst van € 44 mln met gebiedsontwikkelaar AM. Met de oplevering van Helix is de overdracht van Helix van AM naar PECF voltooid.

Het kantoorgebouw Helix, gelegen in het hart van de Utrechtse Leidsche Rijn, sluit nauw aan op de visie van AM om kantoren te ontwerpen en te ontwikkelen die voldoen aan de belangrijkste gezondheids- en sociale criteria. Deze criteria zijn in toenemende mate beslissend voor bedrijven en medewerkers als het gaat om een gezonde werkomgeving. Het gebouw heeft een GPR-score van acht. Deze score maakt gebruik van een rekentool om de duurzaamheid van een gebouw inzichtelijk te maken volgens vijf thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikerskwaliteit en Toekomstwaarde. Ook is Helix geregistreerd voor een WELL Building-certificaat, een nieuwe gebouwclassificatie gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van een gebouw.

Helix bestaat uit vier verdiepingen en twee inpandige parkeerlagen met ruimte voor ongeveer 150 auto’s. Het gebouw is al voor meer dan 90% verhuurd aan verschillende lokale en internationale bedrijven, waaronder vastgoedadviseur Cushman & Wakefield (die een huurovereenkomst heeft getekend voor 2.150 m2 op de derde verdieping), The Office Operator, Dyade, uitgeverij Noordhoff en IT-softwarebedrijf 2AT. De populariteit van Helix is te verklaren door de grote vraag naar gezonde stedelijke woon- en werkomgevingen. ‘Healthy urban living and working’ is een kernthema van AM bij het ontwikkelen van kantoren.

Helix is ontworpen door Paul de Ruiter Architects, waarbij verschillende opvallende kenmerken zijn geïntegreerd: onder meer een grote spiraalvormige trap om interactie tussen medewerkers te stimuleren, een transparante glazen pui, een patio en twee grote atria met glazen daken. Hierdoor kan natuurlijk licht tot diep in het gebouw doordringen. BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor de realisatie van Helix en heeft daarnaast een actieve rol vervuld in het creëren van een gezonde werkomgeving. Dit heeft geleid tot een optimale score bij de WELL certificering en een hoge GPR duurzaamheidsscore.

Tia Van Beek, Head of Netherlands at Principal Real Estate Europe: “Utrecht is een centraal gelegen stad in Nederland die de afgelopen jaren een sterke line-up van internationale bedrijven heeft aangetrokken met een jong en dynamische werknemers. Het Helix-gebouw is ontworpen en gebouwd om deze hoogopgeleide en mobiele doelgroep aan te trekken en te behouden. Deze groep vindt duurzaamheid en welzijn in een goede werkomgeving belangrijker dan de meer traditionele kantoorsettings. Het kantoorgebouw Helix sluit hier dan ook naadloos op aan net als op onze ESG-strategie.”

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws