Utrecht: NSI koopt Jacobsweerd voor € 52,1 mln

19 Oktober 2018 – NSI heeft het volledig verhuurde kantoorgebouw op de Sint Jacobsstraat 200–440 in het centrum van Utrecht gekocht. Het gebouw is aan vijf voornamelijk overheid gerelateerde partijen verhuurd en heeft een gemiddeld gewogen resterende looptijd van 4,6 jaar.

Het kantoorgebouw (14.396 m²) bestaat uit drie bouwdelen, twee met een energielabel A en één met een energielabel B. De aankoopprijs van € 52,1 mln k.k. genereert een bruto aanvangsrendement van 6% op de huidige huur en 6,6% op de markthuurwaarde.

Jacobsweerd werd in 2015 door PingProperties volledig gerenoveerd en daarna verkocht aan WP Carey. Voordat PingProperties het jaren daarvoor in handen kreeg was het kantoor eigendom van Corio.

De transactie, zo verklaart cio Anne de Jong van NSI, past binnen de strategie om zich te richten op het groeipotentieel van de G4-steden. Na deze aankoop vertegenwoordigt Utrecht 10% van de kantoren- en HNK- portefeuille. De aankoop leidt tot een beleningsgraad (LTV) net buiten de 35 – 40% target, maar geplande verkopen dit kwartaal zullen dit terugbrengen. Jacobsweerd ligt op korte afstand van winkelcentrum Hoog Catharijne en Utrecht CS.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws