Utrecht: Movisie, NJi en Vilans huren in Nova Building

9 juli 2020 – Met ingang van 1 september 2020 huren de kennisinstituten Movisie, het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en Vilans circa 5000 m² kantoorruimte in het Nova Building.

Ook Sekondant, het shared service center voor de drie kennisinstituten, verhuist mee naar deze nieuwe locatie. Het gebouw is nu volledig verhuurd.

Het Nova Building, dat bovenop het winkelcentrum Nova op Kanaleneiland staat, is gerenoveerd en verduurzaamd door Urban Interest.

Movisie is het landelijk kennisinstituut voor samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Het Nederlands Jeugdinstituut verzamelt, verrijkt, duidt en deelt actuele kennis over jeugd, vakmanschap en de organisatie van het jeugdveld. Vilans is de landelijke kennisorganisatie voor langdurende zorg.

De organisaties huren vier aaneengesloten verdiepingen in het centraal gelegen kantoorgebouw voor een huurperiode van tien jaar.

Met de verhuur is Nova Building een thuisbasis geworden voor organisaties uit het sociaal domein. Andere organisaties in het kantoorgebouw zijn NSPOH (opleidingsinstelling in de sociale sector), IEDERIN (netwerkorganisatie voor mensen met een beperking of chronische ziekte) en Per saldo (landelijke vereniging van mensen met een persoonsgebonden budget).

Nova Building maakt onderdeel uit van de meerjarige gebiedsontwikkeling waar Urban Interest zich voor inzet samen met de gemeente Utrecht, de winkeliersvereniging van het Winkelcentrum Nova en de omwonenden. In de afgelopen jaren werd Nova Building (voorheen bekend als het Piet van Dommelenhuis) compleet gestript, gerenoveerd en verduurzaamd (energielabel A). Het gebouw is ruim 70 meter hoog en telt circa 20.000 m². Met toevoeging van de drie bovengenoemde kennisinstituten is Nova Building voor het eerst volledig en voor lange termijn verhuurd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws